Clinica Dentara Radionic Company - 3 cabinete stomatologice - zona Stefan cel Mare, sector 2

 

Sterilizarea şi igienizarea

Aceste doua aspecte sunt cele mai importante intr-un cabinet dentar pentru ca au trimitere directa catre siguranta si sanatatea dumneavoastra ca pacient. In acest sens am luat toate masurile necesare pentru a atinge pragul cel mai inalt de igiena in cadrul cabinetului nostru stomatologic.
Astfel, instrumentarul folosit este intai de toate presterilizat la rece sau in baia de ultrasunete, apoi sterilizat cu ajutorul caldurii umede in autoclav ambalat in pungi sigilate, de unica folosinta.
Suprafetele si piesele de lucru din cabinetele dentare sunt atent igienizate dupa fiecare pacient cu ajutorul substantelor bactericide, virulicide si fungicide care prezinta certificate de conformitate specifice normelor sanitare europene ( Isorapid Spray care distruge in maxim 60 de secunde bacteriile si virusurile  inclusiv virusurile hepatitice B, C , adenovirusurile, HIV,bacilul Koch , coronavirusul, papova viru, etc).
Accesul pacientilor in cabinetele stomatologice se face cu protectie pentru incaltaminte, iar in timpul tratamentului dentar se folosesc o serie de echipamente de unica folosinta ce ajuta la controlarea mediului de lucru (protectie tetiera scaun, baveta pacienti, manusi, pahar, camp pentru instrumentar etc.)

 

          

Aparat de radiologie intraorala

De multe ori, un diagnostic corect nu se poate pronunta fara o examinare radiologica. Este un serviciu in plus care vine in intampinarea confortului dumneavoastra. Diagnosticul si tratamentul impus au loc in aceeasi sedinta, fara sa necesite deplasarea dumneavoastra la un centru specializat de radioimagistica.

                   

Lampa fotopolimerizare Ultradent VALO

Lampa de fotopolimerizare VALO ofera o combinatie unica intre tehnologie si design!
 A fost nominalizata ca fiind cea mai buna lampa de fotopolimerizare din lume in 2010:

VALO insa are incorporata o tehnologie unica, inovatoare, de ultima generatie, care permite o polimerizare eficienta si a materialelor ce contin fotoinitiatori de ultima generatie lucru ce lampile traditionale nu il pot realiza

.Ea permite in acelasi timp un  timp redus de fotopolimerizare ce  previne riscul supraincalzirii tesuturilor dentare.
Lumina emisa de VALO este concentrata printr-o lentila speciala, rezultand o raza focalizata, compacta, omogena, cu putere mare si uniforma, chiar si la o distanta de 10mm. Lampile obisnuite pierd 70% din putere la mai putin de 10mm, lumina disipandu-se.

     

Prophy-Jet

Air-Flow ( Prophy-Jet ) este un dispozitiv  care folosesste  un jet de aer, apa si bicarbonat de sodiu  pentru a sabla diferite suprafete indepartand astfel toate coloratiile extrinseci de pe suprafetele dintilor inclusiv dintre dinti, lucru dificil de realizat doar folosind ansele ultrasonice de detartraj.

     

Micromotor endodontic ENDOMAX

Micromotorul Endomax (Dentamerica - SUA) este un micromotor electric care este folosit in endodontie la largirea canalelor radiculare ale dintilor. Este un aparat indispensabil in cabinetul stomatologic daca se doreste un tratament endodontic modern, eficient si calitativ. Instrumentele rotative special folosite (acele din Ni-Ti) au un grad mai ridicat de flexibilitate comparativ cu cele din otel inox. Acest fapt permite abordarea canalelor extrem de curbe, respectarea formei conice naturale a canalelor si largirea si preparea optime a acestora in vederea spalaturilor si obturatiilor. Eficienta acestui sistem duce la un timp de lucru cu mult scurtat si la o practica moderna si precisa.

Micromotor endodontic TCM SybronEndo

Aparat necesar în efectuarea unor tratamente endodontice de o mare calitate, prin utilizarea acelor endo nichel-titan (NiTi), ace flexibile şi cu mare rezistenţă la rupere. Turaţia si torqe-ul  sunt obţinute cu un singur aparat performant.Este un aparat indispensabil in cabinetul stomatologic daca se doreste un tratament endodontic modern, eficient si calitativ. Instrumentele rotative special folosite (acele din Ni-Ti) au un grad mai ridicat de flexibilitate comparativ cu cele din otel inox. Acest fapt permite abordarea canalelor extrem de curbe, respectarea formei conice naturale a canalelor si largirea si preparea optime a acestora in vederea spalaturilor si obturatiilor. Eficienta acestui sistem duce la un timp de lucru cu mult scurtat si la o practica moderna si precisa.

 

Elements Obturation Unit SybronEndo

Sistem pentru umplerea  3D la cald a canalelor radiculare cu gutaperca lichida realizand o obturatie  eficient, predictibil si precis.Copiaza forma canalului si maximizeaza fortele de condensare asupra gutapercii, care intra in toate zonele canalului radicular, inclusiv in canalele laterale, asigurand o umplere completa a intregului spatiu endodontic,preintampinand totodata formarea golurilor.

 

Diga

Diga este o membrana ce permite izolarea dintelui aflat sub tratament. Astfel, locul unde se efectueaza lucrarea stomatologica nu va avea contact cu fluidele din cavitatea orala,  fapt ce reprezinta o conditie de baza pentru un tratament dentar corect si de lunga durata. In plus veti fi protejat de eventualul gust neplacut al substantelor  medicamentoase folosite in timpul tratamentului.

 

     

Twisted Files SybronEndo - Sistemul

Evolutie in endodontie - ace Ni-Ti rotative ce incorporeaza o tehnologie unica.

"Acele Twisted File sunt echivalentul in endodontie a primului pas al omului pe luna. Da, este o tehnologie revolutionara. Dar mai mult decat atat, prezinta o noua paradigma in instrumentarea canalelor radiculare" - Richard Mounce, DDS

 

Apex finder NSK IPEX

In clinica noastra dentara folosim metoda  digitala de determinare a lungimii canalelor radiculare prin intermediul unui aparat numit  "apex finder" sau  "apex locator" care ne ajuta in obtinerea unor obturatii dentare de canal corecte.

 

           

 Lupe cu magnificatie 3,5x - 6x

  - cele mai multe din manoperele de estetica dentara sau de preparare a canalelor radiculare necesita magnificatie pentru un tratament de calitate.

      

 

Fiziodispenser cu fibra optica ANTHOGYR-MONTBLANC

Este un aparat cu lumina LED special creat pentru interventiile din chirurgia orala, cu precadere in implantologie. Caracteristica principala a aparatului o reprezinta variatia electronica a cuplului motorului, respectiv a rotatiei piesei de mana, ce permite inserarea corecta si precisa a implanturilor in functie de fiecare caz particular, toti parametrii fiind controlati de un microprocesor.

 

Camera video  intraorala

Camera intraorala permite pacientilor nostri vizualizarea pe monitorul atasat unitului dentar a tuturor dintilor din cavitatea orala in diferitele stadii ale tratamentului stomatologic, chiar si a zonelor mai putin accesibile. Acest dispozitiv creeaza o mai buna relatie dentist -pacient , printr-o participare activa a pacientului la luarea deciziei din cadrul tratament dentar. Imaginile pot fi salvate si arhivate in computer , creand posibilitatea de analiza ulterioara a evolutiei  tratamentului stomatologic. De asemenea, va puteti relaxa vizionand un film, un concert sau un documentar pe durata tratamentului dentar.

 

 

Cauter cu radiofrecventa Ellman

Acest aparat foloseste undele radio pentru delimitarea ,taiera tesuturilor gingivale si coagularea lor. Avantajul este efectul termic realizat la terminalul electrozilor ceea ce duce la asepsia marginilor tesutului, iar frecventa modulata coaguleaza sangerarile mici si medii, fara distructia termica a tesutului inconjurator.

 

Electrocauter

Acest aparat foloseste tensiunea variabila de inalta frecventa pentru delimitarea tesuturilor gingivale si coagularea lor. Avantajul taierii cu electrocauterul de inalta frecventa este efectul termic realizat la terminalul electrozilor ceea ce duce la asepsia marginilor tesutului, iar frecventa modulata coaguleaza sangerarile mici, fara distructia termica a tesutului inconjurator.

 

   

Lampa LED

( accelerator de albire )

In clinica dentara Radionic , pe langa albirea clasica - in cabinet cu gel , exista varianta mult imbunatatita si moderna de albire cu gel potentat de lumina speciala.Aceasta procedura noua consta  in activarea gelului de albire ( ce contine peroxid de hidrogen dar si fluor, potasiu si xylitol pentru un efect de remineralizare si intarire a smaltului dintilor si scaderea sensbilitatii dintilor in timpul si dupa tratament ) cu ajutorul unei surse de lumina albastra, foarte intensa, ce asigura confortul deplin al pacientilor prin utilizarea unei temperaturi mai joase, reducand  astfel riscul aparitiei sensibilitatii dintilor.

 Sedinta de albire are o durata de 15-60 minute ( in functie de necesitatile si preferintele fiecarui pacient ). Efectele de albire obtinute ( 8- 10 nuante pe cheia Vita ) cu lampa  dureaza intre 6 luni si 2 ani, in functie de igiena dentara a pacientului precum si de obiceiurile alimentare ale acestuia.